Algemeen

Geschiedenis G-Tennis TPC ETTEN

+/- 15jaar geleden zijn we bij TC Etten begonnen met het opzetten van een G- afdeling. 

In het begin was Baries het enige lid met een verstandelijke beperking. Toch speelde hij gewoon mee met de andere leden van de vereniging. Vooral de toss- avonden vond hij erg leuk. Toen kwamen Romy en Quint bij onze vereniging tennissen en het idee van een G-tennisgroep was geboren. In de loop der jaren is de groep uitgebreid tot 9 spelers en waaronder ook spelers met een lichamelijke beperking. 

Er zijn jaarlijks een aantal activiteiten waaraan we deelnemen. Een jaarlijks toernooi in Heemstede. Eén maal in de 2 jaar de Special Olympics Nationaal, als ook de Special Olympics Regionaal. Deze worden steeds op een andere locatie in het land gehouden. Dit jaar vinden deze plaats in Breda en Tilburg op 12 Juni. ‘s Morgens wordt er de zogeheten divisioning gespeeld, d.w.z. alle spelers worden naar sterkte geselecteerd. En ‘s middags zijn dan de poule en finale wedstrijden.

Vorig jaar hebben we In Twente tijdens de Nationale Special Olympics 2 gouden, 2 zilveren  en 2 bronzen medailles  gewonnen. “een prachtig resultaat”.,Ook zijn er elke 2 jaar nationale kampioenschappen georganiseerd door de KNLTB. Dit jaar is Baries uitgeroepen tot Sportman met een beperking van het Jaar 2023. 

Training:
Er wordt op zaterdagmorgen getraind van 10:00 tot 11:00 uur o.l.v. Bart, Slawa en een aantal vrijwilligers  

Vrijwilliger G-Tennis:
Als vrijwilliger begeleid je één of meerdere sporters tijdens de training of toernooien. Zou je het leuk vinden om vrijwilliger te worden van deze groep, neem dan ook contact op met Slawa. 

Contact:
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten over deze groep, neem dan contact op met Slawa Westphal (0653184253). Mailen kan ook naar [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 76 501 2877

TPC Etten-Leur

Hogeweg 17
4876 NG Etten-Leur

KVK-nummer

40281881